Tiriamasis darbas „Vaisių ir daržovių sulčių tyrimas“

Spalio 12 d. Sidabravo gimnazijos septintokai vyko į Šiaulius.

Mokiniai apsilankė Šiaulių akademijos STEAM centre ir atliko tiriamąjį darbą „Vaisių ir daržovių sulčių tyrimas“.

Vaisių ir daržovių sultys naudingos sveikatai dėl jose esančių vitaminų, mineralinių medžiagų, angliavandenių, baltymų ir organinių rūgščių, ypač jei jos pagamintos iš natūralių produktų. Vaisių ir daržovių sulčių arba jų mišinių galime įsigyti ir parduotuvėse, tačiau didėjant maisto produktų pasiūlai, svarbu mokėti pasirinkti tinkamiausius produktus, kurie turėtų aukštą maistinę vertę bei suprasti, kaip žmogaus organizmui svarbių medžiagų kiekiai priklauso nuo vaisių ir daržovių rūšies.

Mokiniai, dirbdami porose, nustatė ir įvertino pateiktų sulčių pH, elektrinį laidį, oksidacinį – redukcinį potencialą, įvertino sulčių užterštumą nitratais, išmatavo kalcio jonų koncentraciją sultyse ir įvertino sulčių maistinę vertę.

Septintokai nustatė, kad didžiausią maistinę vertę turi vynuogių, apelsinų, cukinijų ir salierų sultys.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas