icon-cookies
Šioje svetainėje naudojame slapukus siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, analizuoti svetainės naudojimą ir optimizuoti naršymo patirtį. Spustelėję mygtuką „Sutinku“, jūs patvirtinate, kad sutinkate su visų slapukų naudojimu šioje svetainėje. Jei norite atšaukti arba pakeisti savo sutikimus, prašome apsilankyti slapukų valdymo puslapyje.

Interneto svetainės turinys dar kuriamas. Atsiprašome už galimus laikinus neatitikimus.

Kas rūgštesnis už citriną?

Balandžio 21 d. penktokai lankėsi VU Šiaulių akademijos STEAM centre.

Mokiniai dalyvavo edukacinėje veikloje „Kas rūgštesnis už citriną?“ Gyvenime mus supa labai daug įvairiausių medžiagų. Chemikai jas skirsto į rūgštines, šarmines ir neutralias. Gamtoje daug rūgščių vaisių ir daržovių: citrinos, serbentai, svarainiai, rabarbarai, rūgštynės, pomidorai. Mažai rūgšties turi kriaušės, bananai, avokadai. Buityje taip pat naudojame rūgščiomis savybėmis pasižyminčias medžiagas, tokias kaip actas, citrinų rūgštis, cheminiai valikliai, šarminėmis savybėmis pasižymi muilai ir šampūnai. Mokiniai veiklos metu susipažino su rūgštiniais ir šarminiais tirpalais, kurie naudojami buityje ir randami gamtoje, pagamino jų tirpalus.

Naudodamiesi pH jutikliais ir pH indikatoriais nustatė, kurie tirpalai priskiriami prie rūgštinių ir kurie prie šarminių.

Praktiškai išbandė ir sužinojo, kas vyksta, kai sumaišome rūgštį su šarmu. Tai buvo daugiausiai teigiamų emocijų sukėlusi edukacijos dalis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas